Search results

3 results found.

Љубовен базар #14 | Love bazaar #14

Љубовниот базар кој повеќе од година дена редовно се одржува во едно од омилените наши места – кафе бар Љубов, редовно е посетен иако можеби немаме официјални постови од секоја посета :) Многу се радуваме што има сѐ поголем број на уметници кои ги изложуваат своите дела и постојано можеме да си уловиме нешто интересно.

Овој пат можевме да ги видиме: Em Ellephantski (Ем ја знаеме уште од нашиот прв Филмски Бутик!), УрбанЕра со интересни илустрации и мотиви од поп-културата, Марина Зоксимовска и нејзините илустрации на ташни и патики, нашите пријатели од Фигура со нивниот 3Д принтан накитWizart Craftivism со познатите честитки кои се садат и дрвени брошеви, Јулија Барбун со илустрации на чаши, маици и накит, Никулец и нивните штосни беџови и постерчиња, Катарина Парго – маичките на Катарина Ивановска, Naer Vaer, Mei Ro со накит од рециклирани материјали, AlmArt jewelry која неколку пати сме ја забележале со нејзините филиграни и Карло Хорват како најредовен со кожни ташни и новчаници.

English translation at the end of the post.

Повеќе | More >