Ирина Тошева поддржана од my:time | Irina Tosheva supported by my:time @ FWSK SS15

Многу е тешко да почнеме да пишуваме текст за колекција на Ирина Тошева без да се повториме со нешто што досега не сме го кажале. Иринче веќе не научи да очекуваме младешки и забавни дизајни, многу креативност и свежина на пистата, па очекувањата секогаш се големи :)

Вчера го имавме задоволството да ја погледнеме нејзината најнова колекција насловена Enchalon. Името на колекцијата потекнува од стариот назив на градот Струга, а тоа навистина се отслика и на колекцијата. Комбинациите на бои кои можат да се видат само во прелевањето на Дрим и Охридско Езеро, беа совршено доловени во фустаните, маичките и панталоните на новата колекција на Ирина. Enchalon наскоро ќе биде презентиранa и на модната недела во Љубљана, каде Ирина ќе биде прв македонски дизајнер кој учествувал на оваа модна недела.

Уживајте во фотките :)
п.с. Ѕирнете дел од подоготовките за ревијата тука: http://skopjecasual.mk/post/115564467215/my-time-backstage-with

English translation at the end of the post.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

It’s very hard to start writing a text about Irina Tosheva without repeating the good words we’ve already written for the past collections. Irina already got us used to young and fun designs, lots of creativity and fresh approach on the runway.

Yesterday we had the pleasure of seeing her latest collection named Enchalon. The name of the collection comes from the old name of the city Struga, which is perfectly presented in the collection. The combination of colors which can only be seen in the mixture of the River Drim and Ohrid Lake was perfectly presented on the dresses, t-shirts and pants in Irina’s new collection.Enchaolon will soon be presented on Ljubljana Fashion Week, making Irina the first macedonian designer to participate in this Fashion Week.

Enjoy the photos :)

p.s. Take a peek at the preparations for the runway here:http://skopjecasual.mk/post/115564467215/my-time-backstage-with

Facebook CommentYou may also like