Венера Мустафа | Venera Mustafa FWSK A/W 15/16

Гостинка од Косово Венера Мустафа, која за жал не ја видовме во претходната сезона на Моден Викенд Скопје од оправдани причини, се претстави на вториот ревијален ден на Модниот викенд во Скопје.

Колекцијата „Сондер“ беше презентирана во формат кој беше микс на перформанс и класична ревија. И самите модели беа поделени на две палети на бои и две целини на презентација. Едните во розово крем и бели тонови, другите во мастило сини. Заедничка нишка е удобниот крој и лелеав изглед.

English translation at the end of this post.

DSC_0478 DSC_0489  DSC_0502DSC_0509DSC_0514DSC_0518DSC_0520DSC_0522DSC_0532  DSC_0543DSC_0548DSC_0557DSC_0559DSC_0567DSC_0581DSC_0586 DSC_0591 DSC_0593   DSC_0598   DSC_0604  DSC_0609    DSC_0611DSC_0617DSC_0621DSC_0627DSC_0634 DSC_0639 DSC_0644 DSC_0649   DSC_0651   

A Skopje guest from Kosovo, Venera Mustafa, who unfortunately had to cancel her performance in the previous season, presented at the second day of Fashion Weekend in Skopje.

The collection “Sonder” was presented in a format that was a mix of performance and classic show. The models themselves were divided into two palettes of colors and two sections of the presentation. Ones in pink, cream and white tones, the others in blue ink. The common thread is a comfortable fit and swaying appearance.

Facebook CommentYou may also like