Росица Мршиќ | Rosica Mrsik @ FWSK SS '14

Последна на официјалната програма на Fashion Weekend Skopje беше ревијата на Росица Мршиќ во соработка со AVON. Кога на едно место ќе се најдат карирани принтови и мастило сина, веќе ви е јасно дека ние не можеме да одолееме :) Колекцијата на Росица инспирирана од конструктивизмот креираше слика за модерна девојка која не се плаши да вметне ретро елементи или по некој суптилен „animal print“ во нејзините комбинации. Како дополнување на целокупниот изглед Росица претстави и нејзина линија на чевли, која наједноставно можеме да ви ја опишеме како: Ги сакаме сите! :)

Уживајте во фотографиите и пишете ни кој е вашиот фаворит :)

English translation at the end of the post.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

The last show on the official program of Fashion Weekend Skopje was Rosica Mrsic’s collection in collaboration with AVON. When you find plaid prints and ink blue in one place, you probably already know that we are in love :) Rosica Mrsic’s collection inspired by constructivism created an image of a modern girl, not afraid to include some retro elements or suttle animal prints into her combinations. As an addition to the whole look, Rosica introduced her line of shoes, which can easily be described as: We want them all! :)

Enjoy the photos and let us know which is your favorite look :)

Facebook CommentYou may also like