Инспирирано од тексас шорцеви со Христина | Inspired by denim cutoffs with Hristina

Ако некогаш сме можеле да кажеме дека некоја средба остварена преку блогот е „serendipity“, тоа дефинитивно може да го кажеме за нашето запознавање со Христина :) Сосема случајно ја сретнавме во City Mall за време на #casualweek, трчавме по неа и другарка ѝ затоа што ни беа облечени баш „по наш вкус“, и на наша голема радост ни дозволија да ги сликнеме. Потоа се сретнавме на изложбата на f.ckinfine, па си се најдовме на Instagram, на Facebook, за конечно оваа сабота да се договориме и да ја сликнеме во нов, специјално посветен на неа пост (и ние не знаеме зошто ни требаше толку долго време за ова :))

Се сликавме во парк на отприлика 40 степени, како мала инспирација ни беше постот со тексас шорцеви (шорцевите од фотките подолу ги има направено самата :) но дефинитивно не можевме да издвоиме само една инспирација за нејзиниот стил.

Психолог, радио водителка, супер лежерна и насмеана, Христина ни е дефиниција за casual девојка, баш таква каква што би сакале да гледаме во што поголем број на скопските улици! :)

English translation at the end of the post.

image

image

image

image

image

image

image

image

If we could ever characterize one meeting that we’ve had thanks to our blog as “serendipity”, then it would definitely be the time we met Hristina :) We accidentally ran into her and her friend at City Mall during #casualweek, we ran after them because they seemed to be wearing just what we wanted to portray on the blog. Afterwards, we met on the f.ckinfine exhibition, followed each other on Instagram, Facebook, and finally, this Saturday we agreed to make a post dedicated to her (we really don’t know why it took us so long :))

We took the photos in the park on about 40 degrees, denim shorts were a bit of an inspiration (she made the ones she’s wearing by herself), even though we couldn’t just pick one inspiration for her style.

Psychologist, radio host, super casual and smiling, Hristina is a definition for a casual girl, just the one we’d like to see more of on the streets of Skopje! :)

Facebook CommentYou may also like