Свежина во шишенце | Freshness in a bottle

Мирисот е една од наједноставните асоцијации на убаво чуство: мирисот на липи потсетува на дом, мирисот на симпатијата потсетува на радост, мирисот на море потсетува на спокој. Оваа година ми се допаднаа неколку „парфеми“ кои се со мирис на свежина, свежо перени алишта, мирис на утро, мирис на чисто. И најголемо изненадување, тука во Скопје, има верзија од 30мл на ваков мирис со пристапна цена.

Hooray!

image

image

Pure Grace, Philosophy

image

Pure white linen, Estee Lauder

image

Zara Woman White

Scent is one of the simplest associations of a good feeling: the smell of camomile smells of home, the smell of your crush reminds of joy, the smell of sea of serenity. This year I was into scents of white, linen, morning and freshness. Big surprise, there is an affordable version of this search in a 30ml Zara Woman perfume.

Hooray!

Facebook CommentYou may also like