Search results

17 results found.

Олгица Ѓоргиева | Olgica Gjorgieva FWSK AW16/17

Втора вечер на Моден Викенд Скопје, излегување во ладно Скопје во понеделник навечер, а таму не чека награда: новата колекција на Олгица Ѓоргиева, насловена Touch of my soul. Таа вели, се навраќа на своите корени, ја допира својата душа со изразот на минимализам и доработки.

Бело и црно, крем, црвено, везови од гоблените на ѕидовите во нашите стари куќи, проѕирно и везено се преплетуваа заедно во оваа свежа колекција. Наше омилено парче, светкавиот комбинезон! :)

English translation at the end of this post.

Повеќе | More >