Митко Занов | Mitko Zanov FWSK A/W 15/16

Митко Занов се претстави за првпат на Моден Викенд Скопје со колекција под името „Гола Мугра”.

Со името на колецијата се чини и се врзани тоновите избрани за неговите модели: златесто, крем, црвено, црно, жолто, црвено, сите бои на муграта. Креациите беа женствени и структурални. Честитки на деби колекцијата и многу успех понатаму!

English translation at the end of this post.

DSC_0095  DSC_0100DSC_0104DSC_0109DSC_0111DSC_0114DSC_0120DSC_0127DSC_0131DSC_0140DSC_0146DSC_0152DSC_0157DSC_0162DSC_0165DSC_0168DSC_0174DSC_0177DSC_0182DSC_0189DSC_0194       DSC_0197DSC_0206

Mitko Zanov presened for the first time atFashion Weekend Skopje with a collection called “Naked Dawn”.

The name of collection seems as if bound with tones chosen for its models: golden, cream, red, black, yellow, red, all colors of dawn. The creations were feminine and structural. Congratulations on the debut collection and further success!

Facebook CommentYou may also like