Роберт Ивановски | Robert Ivanovski FWSK S/S 16

Роберт Ивановски се претстави како последен дизајнер на третиот ревијален ден на Моден Викенд Скопје, со својата визија за сезоната пролет лето 2016.

На наше големо задоволство, овојпат видовме повеќе бои во изработката на Ивановски, вистинско пролетно освежување :) Главен мотив беше комбинацијата на бело и светло зелено, а абстрактните принтови изработени од младите сликари Бојан Ковски и Елена Чемерска, дојдоа како одличен ефект кој ги направи моделите уште попривлечни за носење. Миксот со проѕирен матерјал низ моделите го додаде очекуваниот потпис на Роберт.

Сè на сè, убава колекција за затворање на денот на #FWSK, одличната музика беше бонус уживање :)

English translation at the end of this post.

DSC_0526 DSC_0530DSC_0532DSC_0535DSC_0544DSC_0546DSC_0549DSC_0551 DSC_0557  DSC_0568DSC_0574DSC_0579DSC_0591DSC_0597DSC_0605DSC_0607 DSC_0614 DSC_0619           DSC_0637

Robert Ivanovskiunveiled as the latest designer revue on the third day of Fashion Weekend Skopje, with his vision for the season of spring summer 2016.

To our great pleasure, this time we saw different colors in the preparation of Ivanovski, a true spring awakening :) The combination of white and light green was the leading motive, the abstract prints made by young painters Bojan Kovski and Elena Cemerska, made the models even more attractive. The mix of transparent material gave Robert’s well known signature.

All in all, a great collection for the closing of the day, the great music choice was an excellent treat :)

Facebook CommentYou may also like