Петти роденден! | Fifth birthday!

Многу многу сме среќни што годинава постов можеме да го пуштиме баш на дента на вистинскиот роденден на блогот :) Пред точно 5 години на денешен ден си седнавме (и се запознавме :)) во Piazza Liberta, си зборевме за лежерно Скопје и решивме да си го земеме и направиме наше ова мало парче интернет што уште малку па ќе биде доволно старо за да тргне во школо :)

Како што веќе веројатно знаете, вчера си го прославивме петтиот роденден во Кантина. Наместо многу објаснувања, имаме фотки повеќе од било кога, од нас останува само едно гоооооолемо фала на сите што дојдовте и не’ направивте пресреќни, фала Гоце што си најдобар на свет и поддршка од прв ден, фала Кантина што бевте супер домаќини и најголемо фала на сите добри човечиња што ни помогнаа да ја шириме лежерната скопска приказна пет години :)

English translation at the end of the post.

DSC_7208

DSC_7211 DSC_7215 DSC_7218 DSC_7222 DSC_7225 DSC_7229 DSC_7230 DSC_7231 DSC_7233 DSC_7236 DSC_7238 DSC_7239 DSC_7243 DSC_7244 DSC_7245 DSC_7249 DSC_7251 DSC_7252 DSC_7257 DSC_7261 DSC_7262 DSC_7264 DSC_7265 DSC_7267 DSC_7269 DSC_7271 DSC_7272 DSC_7275 DSC_7278 DSC_7279 DSC_7280 DSC_7282 DSC_7283 DSC_7284 DSC_7289 DSC_7292 DSC_7294 DSC_7295 DSC_7296 DSC_7297 DSC_7300 DSC_7301 DSC_7302 DSC_7303 DSC_7308 DSC_7304 DSC_7309 DSC_7310 DSC_7313 DSC_7316 DSC_7320 
DSC_7322 DSC_7323 DSC_7324 DSC_7326 DSC_7327 DSC_7329 DSC_7333 DSC_7335 DSC_7341 DSC_7345 DSC_7351 DSC_7366 DSC_7372 DSC_7378 DSC_7382 DSC_7386 DSC_7388 DSC_7393 DSC_7398 DSC_7401 DSC_7403

We’re really happy that this year we’re able to share this post exactly on the day of our birthday :) Precisely 5 years ago on this day, we met at Piazza Liberta, started talking about casual Skopje and decided to make this tiny piece of internet (that is almost old enough to go to school :)) our own.

As you probably already know, yesterday we celebrated our fifth birthday at Kantina. Instead of a long post, we have photos (more than ever :), so we’re gonna be short and just say one biiiiig thank you to all of you who celebrated with us yesterday and made us really really happy, thank you Goce for being the absolute best and for your support from day 1, thank you Kantina for being awesome hosts, and thank you to everyone who help us spread our casual story for 5 years :)

Facebook CommentYou may also like