Приказна за поинаков град раскажана од Hard to Explain | The Story of a Different City told by Hard to Explain

Вчера започна официјалната програма на Fashion Weekend Skopje, со ревијата на брендот Hard to Explain, бренд позади кој стојат Катерина Попева и Марија Дацевска.

“Град во градот” е почетокот на нивното раскажување, а чаршијата како инспирација понуди простор каде моделите се движеа во една поинаква бајка. Преовладуваа романтични, бујни фрузири сплетени во долги плетенки, додека на моделите најчеста форма беа женствените корсети во горниот дел и несиметричните лелеави здолништа. Во пастелни бои, во избработка во свила, кожа и хеклана жица овој бренд и визуелно и преку текстура ни раскажа една поинаква приказна.

English translation at the end of this post.

image


image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Yesterday was the start of the official session of the program of Fashion Weekend Skopje, with the show of the brand Hard to Explain, made by two authors: Katerina Popeva and Marija Dacevska.

“A city in the city” is where their narration begins, and the bazaar as an inspiration offered the space where the models walked down a different fairy tale.  The models had romantic big hairdos with long braids, and the most common recurring form was the corset and a big flowy skirt. In pastels and made out of leather, silk and crochet wire this brand told its story through visuals and textures as well as form.

Facebook CommentYou may also like