Super Design Pop-Up Store 2014

Како што веќе ви најавивме, овој викенд во галерискиот простор на МКЦ се одржа Super Design Pop-Up Store.

Го посетивме во саботата попладне и за среќа се погоди период во кој немаше премногу гужви па успеавме полека да ги „измеркаме“ сите парчиња :) Секој од најавените дизајнери имаше свој простор каде беа презентирани неговите креации, како и мал простор за пробување за сите заинтересирани купувачи. Во поп ап продавницата можеа да се најдат модели од нови но и постари колекции, многу интересен накит, како  и креативно изработени часовници.

Од дел од дизајнерите дознавме дека интересот за поп ап продавницата бил навистина голем, уште еден доказ дека македонската мода е достапна за секого, што особено нѐ радува :) Погледнете дел од атмосферата на фотките подолу, или посетете ја нашата Facebook страница за комплетниот албум.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

We wrote about the Super Design Pop-Up Store in one of our previous posts, and this Saturday afternoon we had the pleasure of attending it.

We were lucky to visit the Pop Up store at time when it was not very crowded, so we had enough time to enjoy and pay special attention to all pieces :) All of the designers had their own presentation space, and there was also a small space for trying out the outfits. In one place you could find pieces from new and older collections, very interesting jewelry as well as creative watches and accessories.

We found out from the designers that there were many interested buyers, one more proof that Macedonian fashion is available for everyone :) For more photos visit our Facebook Page.

Facebook CommentYou may also like