Флутура Дедиња @ FWSK SS15 | Flutura Dedinja @ FWSK SS15

Ревијата на првиот гостин од странство, Флутура Дедиња од Косово донесе со себе модерен дизајн, со модели што ја слават женската форма, отскокнуваат и наѕираат.

Флутура Дедиња се претставува по втор пат во Скопје, и нејзиното присуство донесе свежина како што се очекува од нејзиниот стил. Колекцијата е спој од неколку различни стилови, големи и раскошни здолништа, исечени растегливи материјали и свиленкасти распуштени модели. На кратко, сѐ што може да посака една девојка кога ќе се погледне во огледало :)

Омилено парче без конкуренција, свиленкастиот фустан без ракави со асиметрична должина. Погледнете ги сите фотографии подолу за да го најдете своето омилено :)

English translation at the end of the post.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

The show of the first foreign guest, Flutura Dedinja from Kosova bring within modern design, with models that celebrate the female form, bounce and show.

Flutura Dedinja presents her work for a second time in Skopje, and her presense brough freshnes as to be expected from her signature style. The collection is a set of different styles: big and impressinable maxi skirts, tore up stretch models and silky flowing figures. In short, everything we wanted to experiment with when we looked into the mirror as girls!

An ultimate favorite: silky sleevless dress in asymentric length. Look at all the pictures above to find your favorite.

Facebook CommentYou may also like