Модна куќа „Кигили” | “Kiğılı” FWSK A/W 15/16

Известувањето од третиот ревијален ден на Моден викенд Скопје, го започнуваме со модната куќа Кигилисо потекло од Турција.

На ревијата имавме да ја погледнеме нивната понуда на ready to wear модели за мажи за претстојната сезона. Од она што го видовме, ќе преовладуваат темни есенски бои, машки мантили и повторно, карирани кошули, јее!

Мора да признаеме, иако целата колекција беше наменета за мажите, на неколку пати си посакавме да има и женска верзија на сакоата и панталоните кои ги преставија :)

Ѕирнете како изгледаше ревијата со која беше отворен претпоследниот ден на Fashion Weekend :)

English translation at the end of this post.

 DSC_0016 DSC_0018DSC_0020DSC_0021DSC_0024DSC_0027DSC_0033DSC_0035 DSC_0037  DSC_0039DSC_0044DSC_0045DSC_0046DSC_0050DSC_0051DSC_0052 DSC_0055 DSC_0056   DSC_0059   DSC_0062  DSC_0063    DSC_0067   DSC_0077 DSC_0081

We begin our Fashion Weekend update from the third day of fashion shows with Kiğılı.

On the runway the Turkish fashion brand presented their ready to wear men’s collection for the upcoming season. From what we saw, we can look forward to dark autumn colors, men’s coats and once again, plaid shirts, yeeei!

We have to admit it, even though it was a men’s collection, a few times we wished we could have a female version of some of the coats and pants :)

Take a peek at the runway show that opened the third day of fashion shows at #FWSK :)

Facebook CommentYou may also like