Олгица Ѓоргиева | Olgica Gjorgjieva FWSK A/W 15/16

Затворањето на овогодинешниот Fashion Weekend достоинствено го понесе Олгица Ѓоргиева со нејзината најнова колекција “Just GO”.

Прикажувајќи спој од различни модели кои го отсликуваат нејзиниот стил, преку комбинации на волна, жоржет, тантела, кадифе, таа ни ја прикажа GO жената за оваа есен/зима – елегантна, нежна, впечатилва.

Тешко беше да се одлучиме за фаворити, но сепак би ги издвоиле сивиот комбинизон и жолтиот фустан кој ја отвори ревијата.

Што ви се допадна најмногу на вас? Споделете со нас во коментар :)

English translation at the end of the post.

DSC_0249 DSC_0254DSC_0256DSC_0265DSC_0261DSC_0268DSC_0280DSC_0286DSC_0291 DSC_0295DSC_0310  DSC_0313  DSC_0319  DSC_0329DSC_0333DSC_0338 DSC_0343

The closing of this year’s Fashion Weekend was the honor of Olgica Gjorgieva with her latest collection simply titled “Just GO”.

Showcasing a blend of different models that reflect her style through a combination of wool, georgette, lace, velvet, she showed us GO woman autumn / winter – elegant, delicate, impressive.

It was hard to decide on the favorites, but we would emphasize the yellow dress that opened the show and the gray overalls.

What did you like the most? Tell us in comments below :)

Facebook CommentYou may also like