Јована Филиповиќ SS 2016 | Jovana Filipovic SS 2016

Вчера во студиото на Јована Филиповиќ, на наше големо задоволство, присуствувавме на промоцијата на новата колекција Пролет/Лето 2016. Поминавме кратко ама слатко, во голема гужва од пријатели, клиенти и новинари, како и изложените најнови креации.

Каталогот со одлични фотографии е изработен во соработка со Јована Зука, Дарко Мишовски и моделката Ангела Карова. Студиото на Јована функционира и како шоу-салон, така што може слободно да ја контактирате и да ја погледнете новата колекција на истата локација :)

English translation at the end of the post.

DSC_3627

DSC_3617

DSC_3611

DSC_3600 DSC_3603 DSC_3604DSC_3607 DSC_3609 DSC_3625 DSC_3632 DSC_3635 DSC_3636

Yesterday in the studio of Jovana Filipovic, we attended the promotion of the new collection Spring/Summer 2016. We had a short but sweet visit, among a lot of crowd of friends, clients and journalists, as well as her latests creations.

The catalogue with great photographs was made in collaboration with Jovana Zuka, Darko Mishovski and the model Angela Karova. Jovana’s studio works as a show salon as well, so you can contact her and check her newest collection at the same location :)

Facebook CommentYou may also like