Инспирација: Шеесеттите | Inspiration: The 60’s

За да ви помогнеме да се подготвите за нашиот осми роденден, подготвивме серија на постови со нашите омилени стилови од изминатите декади.

Почнуваме со шеесеттите! Мноогу многу принтови, психоделични, измешани патерни, дречави, неонски бои…Високи чизми на платформа, мини здолништа (знаете дека прв пат станале мноогу модерни баш во шеесеттите? :), геометриски фустанчиња, истакнати очи и Твиги вајб насекаде :)

Без разлика дали ќе одлучите ваша инспирација да бидат капри панталоните со балетанки на Одри Хепберн или препознатливите костумчиња и шешири на тогашната прва дама Џеки О, одвај чекаме да видиме како ќе ги донесете шеесеттите во 2020та! :)

To help you get ready for our eighth birthday, we prepared a series of posts with our favorite styles from the past decades.

We begin with the sixties! Sooo soo many prints, psychedelic patterns, bright neon colors…High platform boots, mini skirts (did you know that they first became popular in the sixties? :) geometric dresses, intensive eye makeup and Twiggy vibes everywhere :)

Whatever you choose for your inspiration, it might be the “Capri” pants and ballet flats like Audrey Hepburn or the famous outfits and hats like Jackie O, we just can’t wait to see how you will bring the sixties into 2020! :)

Facebook CommentYou may also like