Инспирација: Осумдесеттите | Inspiration: The 80’s

Полека но сигурно се приближивме до декадите кои дел од нас и ги проживеале :) Денешна инспирација ни се осумдесеттите, и ако веруваме во она дека модата секогаш се враќа, тогаш сме сигурни дека периодов имате барем едно ново парче гардероба во стилот на осумдесеттите.

Осумдесеттите се исполнети со шаренило, истакнати силуети, откачени очила и „трајна“ фризурки. Ако се одлучите за ептен casual варијанта за нашиот осми роденден, ве чекаме во фармерки со висок струк (по можност со апликации) и големи, широки кошули или маички со принтови во сите бои. За оние кои сакаат да изгледаат малку пофенси – сакоа со потпунки се обавезни! Уште комбинирани со широки панталони и „брзи“ наочари…Сигурни сме дека ќе не вратите сите во детството во секунда! :)

Slowly but surely, we are getting closer to the decades that some of us lived in :) Our inspiration for today are the eighties, and if you believe the stories that fashion always comes in circles, then we’re sure that you have at least one new piece of clothing that is in the eighties style.

The eighties are rich with colors, impressive silhouettes, crazy glasses, and permed hair. If you decide to wear a really casual combination for our birthday party, we suggest high waist jeans (with applications on them) and oversized shirts with prints in many colors. If you’d like to look a bit more fancy, a jacket with wide shoulders is a must! If you combine them with wide pants and “fast” glasses…We’re sure you’ll bring us all to our childhood in a second! :)

Facebook CommentYou may also like