Презентиравме на Печа Куча! | We presented at Pecha Kucha!

Минатиот четврток на наше големо задоволство бевме дел од првиот „печа куча“ настан во Македонија. Околу 21ч се собравме на платото помеѓу Чифте Амам и Ла Кања, и заедно со осум други креaтивци (или екипи на креативци) ги презентиравме идеите со кои се гордееме.

Презентирањето дефинитивно беше предизвик за нас. 20 слајдови, секој слајд по 20 секунди, три презентерки, часови и часови материјал за раскажување за Skopje Casual.  Сепак, и покрај малку (читај мноооогу) трема успеавме да се снајдеме и да им раскажеме на сите присутни зошто постои Skopje Casual, што сакаме да постигнеме и што сме направиле досега. Целосната презентација наскоро ќе можете да ја погледнете и слушнете на pechakucha.org, а дотогаш ви пренесуваме само дел од атмосферата на првата печа куча вечер во Скопје :)

English translation at the end of the post

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Last Thursday we had the pleasure to be a part of the first “pecha kucha” event in Macedonia. We gathered around 9pm at the plateau between Chifte Amam and La Kana, and along with eight other creatives (or teams of creatives) we presented ideas we’re proud of.

The presentation was definitely a challenge. 20 slides, each slide with a max of 20 seconds, 3 presenters, hours and hours of material about Skopje Casual we can talk about. Still, even though we were a bit (read: veryyyy) nervous, we managed to tell the story of Skopje Casual, our goals and achievements so far. The whole presentation will soon be available at pechakucha.org and until then, enjoy a few photos from the first pecha kucha night in Skopje :)

Facebook CommentYou may also like