Омилено за 2013: Калина <3 музика | 2013 Favorite: Kalina <3 music

Oмиленото парче за 2013 е повеќе сентиментална амајлија отколку облека. Оваа година ми се исполни желбата од многу помлади години: да ги гледам NOFX во живо, и тоа заедно со другарката со која ги слушавме пред 15 години.

Стиховите ги пеев на цел глас и тоа ќе го памтам за цел живот:

♪ I want conflict! I want dissent!
I want the scene to represent  (четири удари на тапан, раце во вис) ♪

Маичката е издадена за 30годишнина на постоење на бендот, а јас ја носев секогаш кога можев, ме потсеќа на многу убави времиња, на идеали, панкерски прелази на тапан и на многу добра музика.

image

И Ерина ме сликаше со маичката во септември, и ми направи голем мерак.

image

Фала Маја, Јована, Огнен и Кико што се дружевме годинава на концерти! А овде се постовите на Ива и Сандра за нивните омилени, пошто они ми се омилени личности за годината :D

//

The favorite piece for 2013 is more of a sentimental charm then a piece of clothing. This year a long time wish came true, I got to see NOFX live, and together with the friend that listened them as well some fifteen years ago.

I sang the lyrics at the top of my voice and I will remember it as long as I am alive:

♪ I want conflict! I want dissent!
I want the scene to represent  (4 drum beats, hands in air) ♪

The shirt is part of the collection for the 30th anniversary of the band, and I wore it every chance I got this year. It reminds me of great times, ideals, punk drum beats  and very good music.

Erina took pictures of me in it as well, and for that I am thankfull, here is the entire post.

Thank you Maja, Jovana, Ognen and Kiko for hanging out to concerts this year! And lastly, here are the posts from Iva and Sandra for their favorites, since they are my favorite persons this year :D

Facebook CommentYou may also like