Инспирирано од цветно и карирано со Ида | Inspired by floral and plaid with Ida

Ако го читате Skopje Casual од самите почетоци, веројатно веќе знаете дека модните инспирации се нешто што завзема голем дел од, и има големо значење за нашиот блог.

Со инспирациите се трудиме да дадеме наши предлози за тоа како може да изгледа лежерно Скопје, и мора да признаеме, мнооогу се радуваме кога ќе видиме во живо некоја комбинација како пресликана од блог.

Една од нашите омилени инспирации, баш затоа што е на прв поглед неспоива е комбинацијата на карирано и цветно. Заедно со Ида одлучивме да ја рекреираме во Скопски стил :)

Сликнавме во Капиштец, Ида позираше како да има 3 модни блогови и манекенска кариера зад себе, сама ја направи комбинацијата и си одбра локација за фоткање, наше беше само да ја пренесеме убавината :)

Уживајте во фотките и пишете ни доколку вие сакате да „оживеете“ некоја лежерна инспирација :)

English translation at the end of the post.

image

image

image

image

image

image

image

image

If you’ve been reading Skopje Casual for a while now, you probably know that the style inspirations take up a large part of our blog and are very valuable or us.

These “inspirations” are our way of saying what we’d like to see in casual Skopje, and we have to admit it, we get reaaaally excited when we see someone in Skopje wearing an “inspiration” from our blog.

One of our favorite looks, just because it looks so different at first glance is the combination of plaid and floral. To our great pleasure, we got the opportunity to recreate it with Ida, Skopje style. :)

We took the photos in Kapishtec, Ida posed as if she has 3 fashion blogs and a modelling career, she made the combination herself, chose the location, we only had one simple task, transfer all that beauty onto the blog :)

Enjoy the photos and let us know if you’d like to recreate some of the casual inspirations :)

Facebook CommentYou may also like