„Базар викенд“ во Јавна Соба | Bazaar weekend @ Public Room

Денес го поминавме денот во Јавна соба, каде годинава во соработка со МАТА (Македонската Артисанска Трговска Асоцијација) се одржува предновогодишен „Базар викенд“. Ѕирнавме во катчињата на 20 домашни мајстори – креативци кои ги претставуваат своите уникатни парчиња – накит, додатоци, украси за домот и разни ракотворби.

Покрај накитот на кои сме навикнати да го гледаме, ние си најдовме и интересни лампиони и новогодишни украси на попуст, а имаше доволно простор да си се напиеме и кафе и чај :)

Базарот се одржува денес и утре во Јавна соба, со почеток од 10:00 до 21:00 часот.

Во случај да не можете да го посетите а сте љубители на рачни изработки, следниот викенд имате уште една можност да го посетите 12-то издание на КрафтАрт Фест во хотел Арка :)

English translation at the end of the post.

DSC_0002

DSC_0004

DSC_0005

DSC_0006

DSC_0007

DSC_0009

DSC_0010

DSC_0011

DSC_0014

DSC_0019

DSC_0020

DSC_0022

DSC_0023

DSC_0027

DSC_0029

DSC_0031

DSC_0033

DSC_0035

DSC_0037

DSC_0039

DSC_0040

DSC_0041

DSC_0043

DSC_0045

DSC_0047

DSC_0048

DSC_0055

Today we spent the whole day in Public room, where together with MATA ( Macedonian Artisan Trade Association) they’ve organized the pre-New Year’s  “Bazaar Weekend”. We peeked in the work of 20 domestic craftsmen – artists who presented their own unique pieces of jewelry, accessories, home decoration and various hand-made creations.

Besides the jewelry we’re used to see, we found interesting Christmas decorations which were discounted, and afterwards there was enough room to enjoy a cup of coffee and tea :)

The Bazaar will be open today and tomorrow from 10am to 9pm.

And in case you can’t make it and you are a fan of craft-work, you’ll have another chance to visit the 12-th edition of the CraftArt Fest in hotel Arka next weekend! :)

Facebook Comment



You may also like