Прва модна блогерска средба: Блогерките | First fashion blog meetup: The Bloggers

Гордо ви преставуваме уште еднаш 11 блогови кои се одзваа на нашиот повик, секој различен од другиот, зад секој различен сензибилтет и различни инспирации. Авторите со страст раскажуваа за своите блогови, а ние ги сликнавме за да не мора да замислувате како изгледаат.

По редослед на сликањето:

We proudly present 11 blogs one more time that replied to our call, each and every one of them are different, with different sensibility and different inspirations. The authors passionately told the stories behind their blogs and we took some photos so you don’t have to imagine them.

Ordered by the photo-shoot:

1. Александра / Aleksandra

Нејзиниот блог е / Her blog is: aleksandrinavezilka.wordpress.com

Везе стихови во поезија; црпи инспирации од ретро и vintage.

She embroiders verses into poetry; draws her inspirations from retro and vintage style.

На Tвитер е / Twitter: @My_Vezilka

image

image

2. Елена / Elena

Нејзиниот блог е / Her blog is: ej277.blogspot.com

Колаж од Инстаграм, погледи на светот, мисли и модни инспирации.

A collage of Instagram, views of the world, thoughts and fashion inspirations.

image

image

3. Изабела / Izabela

Нејзиниот блог е / Her blog is: ilovefashionizabela.blogspot.com

Ја препознавме по елеганцијата на изборот за нејзината комбинација.

We recognized her for the elegance of chose of her outfit.

На Твитер е / Twitter: @Izabela_Beti

image

image

4 и 5. Дијана и Кристина / Diana and Kristina

Иако имаат посебно блогови, мерак им беше да се сликаат заедно :)

Блогот на Дијана е / Dijana’s blog: bellsandfeathers.com (претходниот наш пост е тука / our previous post is here)

Гледа убавина во убав простор, убаво уредена храна и хармонично искомбинирана облека.

She sees beauty in gorgeous spaces, nicely arranged food and a harmonic outfit mixes.

На Твитер е / Twitter: @delfeathers

image

Блогот на Кристина е / Kristina’s blog: http://designandberries.com/ (ребрендиран е од нашиот прв пост во кој ја претставивме – Design & Breakfast / it has been re-branded since our first post where we showed her to you –  Design & Breakfast)

Прави мали богатства што се носат, со префинето око за детали и автентичност.

She creates little wearable treasures with a refined eye for details and authenticity.

На Твитер е / Twitter: @designberries

image

image

6. Цеце / Cece

Нејзиниот блог е / Her blog: fashionodor.com

Многу кул наставничка по англиски со страст за истражување и спојување на различни сфери на нејзиниот блог.

She’s a cool English teacher with passion for exploring and putting together different areas of interest on her blog.

image

7. Елена / Elena

Нејзиниот блог е / Her blog: d-style-files.blogspot.com

Единствен моден дизајнер во дружината, зборува за големи чекори во осовојување на модниот простор и модната публика.

The only fashion designer in our fellowship, she speaks of great steps in conquering the fashion spaces and audiences.

На Твитер e / Twitter: @

image

image

image

8. Марина / Marina

Нејзиниот блог e / Her blog: maramasplace.blogspot.com

И покрај името на нејзиниот блог, првата марама ја добила неодамна. Ни откри цел свет на девојки на Blogspot.

Mind the name of her blog (marama = scarf), she got her first scarf just recently. She discovered us a whole new world of girls on Blogspot.

На Твитер е / Twitter: @Mavrince

image

image

9. Ангела / Angela

Нејзиниот блог е / Her blog: angeladissected.blogspot.com (прва ја откривме тука / she was discovered first here)

Нашиот прв јавен Твитер фан – да ја немаше ќе требаше да ја измислиме.

Our first Twitter fan! If she didn’t exist we would have had to make her up.

На Твитер е / Twitter: @RumShtangla

image

image

image

image

10. Сања / Sanja

Нејзиниот блог е / Her blog: sanjaburgundy.blogspot.com

Не стигнавме да ја прашаме дали бордо ѝ е омилена боја, но сите ја забележавме впечатливата боја на коса во фанки плетенка од 5 прамени.

We didn’t get to ask her if burgundy was her favorite color, but we all noticed the impressive color of her hair in a funky 5-straps braid.

На Твитер е / Twitter: @SanjaVelkovska

image

image

image

11. Вера / Vera

Нејзиниот блог е / Her blog: drenkascrochet.blogspot.com (и ја имаме претставено тука / we showed her off here)

Ја запаметивме по убавите плетени подароци што ни ги донесе, а блогерките секако ја запаметиле и по страста за нејзиниот занает.

We remember her by the beautiful knitted presents she’s given us, and the bloggers will definitely remember her for her passion about her craft.

На Твитер е / Twitter: @DrenkaCrochet

image

image

12. Ние, веќе се знаеме ама да си повториме / Us, we already know each other, but let’s repeat

Блогот е / The blog: skopjecasual.mk

Од делот во “about”: Знаеме што е убаво, ама не сме ниту некогаш ќе бидеме модни авторитети, задржуваме право да одиме со витлери по леб и со излижани тренерки до кај другарката на кафе.

From the “about” section: We know what’s beautiful, but we are not and we will never be fashion authorities; we maintain the right to go to the local store with curlers in our hair and for a coffee-visit at our friend’s place in outworn sweatshirts.

На Твитер сме / Twitter: @SkopjeCasual

image

image

image

Facebook CommentYou may also like