Се сликавме за Go | Photoshoot for GO

Конечно можеме да ви откриеме, по најавата кога прв пат бевме во атељето на Олгица Ѓоргиева, дека подготвивме нешто мааалку поинакво од соработките до сега. Заедно со советите на Олгица, одбравме по неколку парчиња кои може да се комбинираат и во лежерно издание. Ни беше предизвик да земеме парчиња од модната писта и да ги симнеме на улиците на Скопје, ама мислиме дека поминавме успешно :)

Ива одбра нежна, плетена, проѕирна блуза која супер ја искомбинира со шорц, Калина се заљуби во сукња со крупно плисе и маичка со Бабушка од руската приказна од модната недела, а Сандра искомбинира маица со мозаик од пеперуга на проѕирна основа и морнарско-сини палацо панталони… A не можеше да одолее да ги фрли штиклите (кои мораше да ги носи заради должината на панталоните) и да ја искомбинира маичката и со шорцеви за уште полежерен изглед.

Му благодариме на Мартин што одвои време за нас и направи одлични фотографии! :)

Многу ни беше драго што се запознавме со Олгица и нејзината сестра која работи со неа. Брендот GO можете да го најдете на нивната Фејсбук страница, на мејл (olgica_go[ат]yahoo.com) или во живо во атељето во центар спроти Палета, веднаш до кафе барот Мр.Џек.

image

image

image

Погледнете уште еден поголем дел од фотографиите во типично наше издание :)

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

We can finally announce, after our first visit to Olgica Gjeorgieva’s atelier, that we prepared something a bit different than before. Thanx to Olgica’s great advice, we chose a few pieces from her collections that could be combined in casual outfits. It was a great challenge to take pieces from the runway and get them to the streets of Skopje, but we think we did ok :)

Iva chose a gentle, knitted, transparent shirt which she combined with army shorts, Kalina fell in love with a skirt with large plise and a t-shirt with the Russian “Babushka”, and Sandra combined a mosaic t-shirt on a transparent base and navy blue palazzo pants…But she couldn’t resist to throw away the high heels (which she had to wear because of the length of the pants) and combine the t-shirt with denim shorts for a more casual look.

A huge thank you to Martin, who found the time to take these great photos of us! :)

It was a great pleasure to meet Olgica and her sister who works with her. You can find the brand GO on their Facebook Page, mail (olgica_go[ат]yahoo.com), or visit the atelier in the center of Skopje, right across Paleta, next to the cafe bar Mr. Jack.

 

Facebook CommentYou may also like