Лежерно и широко | Casual and loose

Ако некој ме праша како би ја опишала лежерноста во една комбинација, освен неизоставните риги и фармерки веројатно некаде во „учебникот“ би влегла и комбинација од овој тип.

Широка, пресечена маичка, широка сукња (позајмена од мама :), голем часовник и неизоставни старки. Лежерното за мене секогаш било комплетна спротивност на припиенa гардероба, материјали што „гушат“ и пречат, a со ова фоткање се докажа и дека освен што може да изгледа добро, дава и супер изговор да шетате „по долги“ и на 40 степени и да не ви биде жешко :)

Часовникот на фотките е овој модел на Miss Sixty од my:time :)

image

image

image

image

image

Watch: Miss Sixty from my:time

If anyone asked me to define “casual style”, besides the inevitable jeans and striped t-shirt, I would probably include a combination like this.

Loose crop top, long skirt (borrowed from Mom :), big watch and off course, a pair of All Stars. Casual has always been the complete opposite of tight, “smothering” clothes, and with this shoot I discovered that besides the fact that it can actually look good, it gives you a good excuse to walk around in long clothes through the city even though it’s 40 degrees :)

Facebook CommentYou may also like