Работилница „Модно Блогирање“ со Ребека Рој | "Fashion blogging" workshop with Rebekah Roy

Утрово беше од оние утра кога со првото кревање на ролетната си помислуваш „денов е како создаден за спиење“. Но, кога во 9 часот е закажана работилница на тема „модно блогирање“, дождот, тмурното време и неработниот ден некако не ни се доволни изговори за останување во пижами :)

Па така, додека Скопје спиеше, ние уживавме во разговорот со Ребека Рој. Сретнавме нови и веќе познати блогери и фотографи, си помуабетивме на тема мода во Македонија, модно блогирање и секако Моден Викенд и полека започнавме да се подготвуваме за авантурата наречена Моден Викенд Скопје :)

Детали за работилницата следете преку дневните известувања на Ива која ќе пренесува впечатоци специјално за Британскиот Совет кои помогнаа Ребека да се дружи со нас.

Додека се подоготвуваме за првите ревии вечерва, ве оставаме да разгледате неколку фотки од денешната убава дружба.

English translation at the end of the post.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

This morning was one of those that make you think “this is a day for sleeping” when you first open your window blinds. But, if you have a “fashion blogging” workshop scheduled, the rain, the moody weather and the non-working day are not really an excuse to stay in your PJs :)

So, while Skopje was sleeping, we enjoyed a conversation with Rebekah Roy. We met new and already well-known bloggers and photographers, we chatted a bit about the fashion in Macedonia, fashion blogging and, of course, the Fashion Weekend and we slowly started to get ready for the adventure called  Fashion Weekend Skopje :)

You can follow details about this workshop through the daily posts by Iva who will be writing about her impressions specially for the British Council who helped out in bringing Rebekah to hang out with us.

While we’re getting ready for the first shows tonight, take a look at these photos from today’s workshop. Stay tuned for more.

Facebook CommentYou may also like