#16дена | #16days

Денес е меѓународен ден за елиминирање на насилството врз жените, а воедно започнува и кампањата за 16 Дена активизам за запирање на насилството врз жените и девојчињата.

Кампањата е насочена кон подигнување на јавната свест за различните форми на насилство врз жените и девојчињата и има за цел да упати на јавна дебата за потребата од третирање на овој голем проблем.

Портокаловата боја овие 16 дена ќе ја претстави борбата против овој проблем, затоа ве поттикнуваме што повеќе да ја споделувате. Дознајте како да го дадете вашиот придонес во кампањата, како и за настаните кои ќе се случуваат во рамките на 16-те Дена активизам, на оваа Facebook страница: 16 Дена една боја

Од нас, малку инспирација како да ја обоите оваа зима во знак на поддршка, затоа што жените секогаш треба да ги гледаме само насмеани :)

English translation at the end of the post.

 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Today, we mark the International Day to End Violence against Women and the start of the 16 day long campaign for activism against violence on women and girls.

This campaign has the goal of increasing public awareness of the different forms of violence on women and girls, striving to start a public debate for the need of treating this huge problem.

The orange color this following 16 days will represent the fight against this problem, that is why we strongly support you to wear it, share it and give everyone you see a good explanation why you chose it.

Learn how you can make your contribution, and read more about the events planned in this campaign on this Facebook Page: 16 Days one color.

Our contribution, a bit of inspiration for wearing orange this autumn, because women should always have a smile on their face :)

Facebook CommentYou may also like