ДНС Екипа конечно со албум! | DNS Ekipa finally release the album!

Ако ве интересира македонската (подземна) рап сцена, сигурно веќе добро ги знаете дечките од Долината на сенките – ДНС Екипа. Екипата постои повеќе од 10 години и се појавувале на (и иницирале) хип хоп забави, концерти и фестивали меѓу кои и првиот „Македонски Хип Хоп Фестивал“ во организација на ДНС Продукција која го издава и албумот.

Екипата ја сочинуваат Духот, Бренсис, Нло, Тигаз, Дудо, Војник и Аго, кои цврсто стојат и зад сопствените текстови изрецитирани на 12 траки на конечно склопениот албум „Во добро и во зло“ кој е сниман од 2007 до сега.

Дел од песните се веќе објавени (се заслушавме тука), но следуваат уште многу кои за прв пат ќе ги чуеме вечерва во 20ч во кафе-барот Змија Револвд – ГТЦ. Екипата ве поканува сите да ја споделите со нив радоста за нивното долгоочекувано првенче! :)

English translation at the end of the post.

image

image

If you’re interested in the Macedonian (underground) rap scene, you sure know the guys from “The valley of the shadows” – DNS Ekipa. The crew is present more than 10 years and they’ve showed up (and initiated) many hip hop parties, concerts and festivals among which is the first “Macedonian Hip Hop Festival” organized by DNS Production that also released the new album.

The crew is consisted of Duhot, Brensis, NLO, Tiggaz, Dudo, Vojnik and Ago, who firmly stand behind their lyrics on the 12 tracks of the album “For better or for worse” that is (finally) put together after recording the material from 2007 until now.

Part of the songs were already released (we kinda got carried away listening to them here), but there are many more that we’ll hear tonight at 8pm for the first time in the cafe-bar Zmija Revolved in GTC. The crew is inviting all of you to share their joy of releasing their long-expected first official album! :)

Facebook CommentYou may also like