Европски Универзитет | European University @ FWSK SS '14

Третиот ден на официјалната програма на Fashion Weekend Skopje го отворија студентите на Европскиот Универзитет. Како и минатата година, моделите беа одлични. Во комбинации од виолетова, бела и сребрена, младите дизајнери ја исполнија салата со ентузијазам, пренесувајќи го преку креациите сиот нивен младешки дух и свеж пристап.

Иако изборот беше навистина тежок, како фаворити би ги издвоиле лелеавите виолетови комбинации на Орнела Јордановска и необичните геометриски форми на Даниела Савиќ. Одберете го вашиот фаворит од фотографиите подолу :)

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

We began the third day of the official program of Fashion Weekend Skopje with the combined shows of the students from European Faculty. As last year, what we saw on the runway was excellent. Combining purple, white and silver, the young designers filled the hall with enthusiasm, transferring their youthful spirit and freshness with their models.

Although it was a tough choice, we chose two designers as our favourites. The vivid purple dresses by Ornela Jordanovska, and the interesting geometric shapes by Daniela Savic.Choose your favorite from the photos above :)

Facebook CommentYou may also like