Млади фотографи, парк и Скопјани | Young photographers, the park and Skopjans

Минатиот викенд имавме прекрасна прилика да се запознаеме со млади фотографи на работилница за фотографија во МОФ. Дечките кои ги запознавме сакаа да чујат за фото блогови, техники на фотографијa, социјални медиуми, и како да пристапите за да направите портрет!

После кратката презентација, практично одлучивме да се придружиме кон проверка и отидовме право во парк, каде сонцето и расположените луѓе ни направија прекрасен пејсаж за фотографирање!

Уживајте во фотографиите на Теано Кардула и Јана Тодоровска:

English translation at the end of the post.

image

image

image

image

image

image

Last weekend we had a great opportunity to meet young photographers on a photo workshop by . The crowd we met wanted to hear on photo blogs, techniques, social media and how to approach strangers for a portrait!

After a short presentaion, we decided to apply what we said and we went straight to the park, where sunshine and the smiling people made a great photo setting!

Enjoy the photos from Teano Kardula and Jana Todorovska.

Facebook CommentYou may also like