Студентите на ЕУРМ @ FWSK SS15 | The students of EURM @ FWSK SS15

Ревиите на младите таленти на ЕУРМ со секој нов Fashion Weekend ни стануваат сѐ поомилени Креациите на младите дизајнери носат своја убава, нова енергија, храбри дизајни и многу, многу креативност. Вчера, на вториот ден од официјалната програма на единаесеттиот Fashion Weekend Skopje продефилираа креации на 9 дизајнери, студенти на ЕУРМ.

Од црните модели на Даниела Савиќ кои на пистата се трансформираа со сини, јарки шари, до нежните цветни елементи на Бранкица Тодорова и овој пат претставувањето на студентите на ЕУРМ беше вистинско уживање Како мало надополнување, можеше да се погледнат и изложбата и перформансот на професорите од ЕУРМ. Фотките подолу ќе ви ја раскажат целата приказна

English translation at the end of the post.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Each year the joint fashion show by the young designers from EURM gets closer and closer to becoming our favorite. Their creations bring new, fresh energy, brave designs and lots and lots of creativity. Yesterday, on the second day of the official program of the eleventh Fashion Weekend Skopje, we saw the work of 9 designers, students at EURM.

From the black models by Daniela Savic, which were transformed on the runway with blue, bright patterns, to the gentle flower details by Brankica Todorova, this show was sooo nice to watch. We also had the opportunity to see some of the work by the professors from EURM on their exhibition and performance. The photos above tell the whole story.

Facebook CommentYou may also like