Риги и карирано – дел 1 | Stripes and plaid – part 1

Вчера се потсетивме зошто се најдовме со „пинување“ на истите работи на Pinterest и зошто имаме заеднички блог… кога на недоговорено со Калина се најдовме за една тура сликање и две тури смеење – двете облечени во комбинација на риги и карирано :D

Карираната кошула е едно од омилените парчиња од минатата година кое го комбинирам во секаква прилика – само кошула со кратки ланчиња во слоеви, со сива маица или маица на риги, закопчана до горе под дебел џемпер и сигурно уште неколку варијанти кои спонтано ми доаѓаат.

Иако не се радувам премногу што ѕвонарките се враќаат во мода, се одлучив овие постари фармерки да не ги подвиткувам како што правам обично, па ги покрив старките како што би покрила повисоки чевли.

Часовникот е од новата линија Pepe Jeans од My:Time :)

English translation at the end of the post.

image

image

image

image

image

image

image

image

Yesterday we got reminded why we found eachother by pinning the same things on Pinterest and why we have a blog together… when we met with Kalina without a dress-code prearrangement for a round of photo shooting and two rounds of laughs – both dressed up in stripe-and-plaid outfits :D

The plaid shirt is one of my favorites from last year for any occasion – just the shirt with short layered necklaces, with a grey or striped t-shirt, buttoned-up under a thick sweater and many more spontaneous variants.

Even though I’m not so happy that the bell-bottom jeans have a come back, I decided not to cuff the bottom of my jeans as I usually do, so I covered the all-stars as I would cover higher-heeled shoes.

The watch is by the new collection of Pepe Jeans from My:Time :)

Facebook CommentYou may also like