Отворање на Скопје Креатива | Skopje Kreativa opening night

Скопје Креатива е настан кој веќе петта година го слави кративниот дух во нашиот град. Вчера и покрај врнежливото време знаевме дека не смееме да го пропуштиме како настан.

Богатата програма започна вчера, а ќе трае до сабота вечер, ѕирнете го распоредот на еден куп работилници и презентации, уметнички инсталации и базарот во кој учествуваат веќе докажани креативци кои најчесто сме ги опфатиле и претходно, како и голем број гости од странство :)

Мораме да им го пофалиме и каталогот кој слободно може да го урамите дома!

Како информација, денес почнуваат и Skopje Street Festival (програмата на Facebook настанот) и фестивалот Paratissima (програма на Facebook настанот), така што ви гарантираме прекрасен исполнет викенд богат со креативност и музика! :)

English translation at the end of the post.

DSC_3730DSC_3731DSC_3803

DSC_3773

DSC_3828 DSC_3831 DSC_3832 DSC_3834 DSC_3837 DSC_3841 DSC_3842 DSC_3845 DSC_3848 DSC_3851 DSC_3857 DSC_3858 DSC_3861

Skopje Kreativa is an event which celebrates the creative spirit of our city, 5th year in a row. Yesterday night, the rainy weather couldn’t stop us of enjoying this event.

The rich program started yesterday and will end Saturday night – take a look at the schedule of a bunch of workshops and presentations, art installations and the bazaar where a lot of already well-established creatives take part, as well as a lot of guests from abroad :)

We have to praise their catalogue which can take place on your walls as an artwork!

As an additional info, two more events start today – Skopje Street Festival (the program can be found on their Facebook event) and the festival Paratissima (Facebook event), so we can guarantee a wonderful weekend full with creativity and music! :)

Facebook CommentYou may also like