MCouture by Mila Kadriu: Игра со светлината | Lightplay

На 2ри декември, како дел од Fashion Weekend Skopje, Мила Кадриу преку својот бренд MCouture ја претстави колекцијата со име “Crystal ball”.

Во снежна атмосфера на бината (и на шминката на моделите :), проследивме колекција со материјали кои отсјајуваат во различни игри со светлината: свила за прелевање на светлото, риги со различна рефлексија, светки за прекршување, златно за отсјај.

Наши омилени парчиња се светлата свилена кошула во сина боја, широките панталони и романтичниот crop top во иста боја.

English translation at the end of the post. 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

On the 2nd December, as part of Fashion Weekend Skopje, Mila Kadriu via her brand MCouture presented the winter collection named “Crystal Ball”.

In showy atmosphere (also presented in the makeup of the models), we followed a collection of light play: silk and stripes that reflect in different tones and golden and silver tones that shined under the blue light.

Our favorite pieces are the blue silk shirt, the palazzo pants and the crop top in the same color.

Facebook CommentYou may also like