На гости во Simple. | Visiting Simple.

Во најавата и првата тура на фоткања откако го добивме Huawei P9 за тестирање, го тестиравме со основните подесувања на неговата камера низ скопските улици.

Овој пат одлучивме да го однесеме во акција кај нашите пријатели во Simple и да ја фотнеме нивната најнова колекција (можеби се сеќавате на снименото видео веднаш по нивното отворање), користејќи го само телефонот наместо нашиот драг дигитален фото апарат кој обично го користиме за ваква намена :)

Покрај основните подесувања, овој пат поигравме и со моќноста на двете леќи, односно добивање на повеќе длабочина (aperture) во самите фотографирани сцени. Шарите на самите материјали се доста впечатливи и беа одлично доловени од камерата, боите се скоро верни на оригиналот (со мало влијание од неонките во просторот) и можеме слободно да кажеме дека и без дополнителна дигитална обработка сме навистина задоволни од она што го добивме како резултат.

Доколку барате телефон со одлична камера, дефинитивно Huawei P9 мора да се најде во вашиот избор :)

English translation at the end of the post.

IMG_20160719_172725 IMG_20160719_172754 IMG_20160719_172832 IMG_20160719_172908 IMG_20160719_173008 IMG_20160719_173036 IMG_20160719_173129 IMG_20160719_173150 IMG_20160719_173359

 

In our announcement and first round of photos with Huawei P9, we tested the basic functions and camera on the streets of Skopje.

This time we decided to put it into action at Simple, and make a few shots of their latest collection (remember the video from their opening, right? :)) using just the phone instead of the camera we usually use for this kind of posts :)

Besides the basic functions, this time we played around with the power of both lenses, especially the aperture in the scenes. The patterns of the materials are very vivid, and as you can see in the photos below, the camera was able to capture them perfectly (almost same as the original, the only influence was from the neon lights at the store). Without any additional editing, we’re really happy with the results.

If you’re looking for a phone with a great camera, Huawei P9 should definitely be your choice :)

Facebook CommentYou may also like