Ирина Тошева | Irina Tosheva FWSK AW 16/17

За затворање на четиринаесетото издание на Моден Викенд Скопје, Ирина Тошева не’ разигра со звуците на диско, со шарени матерјали и младешки форми и бои! Топли и јарки тонови, пеперутки во коси и игрива некласична презентација на ревијата, како и секогаш, супер провод и очи полни со убави впечатоци :)

Ирина вели, за оваа колекција инспирација е жар птицата од словенскиот фоклор, која зрачи со јарки бои, чиј предув и потрага пројавува желба кај секој што ќе ги види. И овој пат, тешко е да се одбере омилено парче, за нас маичката со еден ракав и кул панталони :)

English translation at the end of the post.

dsc_5879 dsc_5881

dsc_5894

dsc_5902 dsc_5904

dsc_5935 dsc_5937 dsc_5942

To close out the fourteen edition of Fashion Weekend Skopje, Irina Tosheva us played us the sounds of disco, and gave us colorful materials and youthful shapes and colors! Hot and dazzling colors, butterflies in models’ hair and playful classical presentation of the show, as always, a great time and eyes filled with beautiful impressions :)

Irina said, this collection is inspired firebird from Slavic folklore, which radiates bright colors from the feathers and the pursuit of it exhibits desire in everyone you see. And this time too, it is difficult to choose a favorite piece for us T-shirt with one sleeve and supercool pants :)

Facebook CommentYou may also like