Инспирација: 2000-те |Inspiration: The 00’s

Ако ви се погодило овој период да сте биле средно како нас три, тогаш оваа декада веројатно ви е попозната како „леле што си мислев?!“ Нема да навлагаме во Phard муабети, ама ако ви кажеме дека ова е периодот кога филмовите како Mean Girls, Legally Blonde, The Princess Diaries, The Devil Wears Prada станаа легендарни, веќе ви е јасна насоката за што ќе зборуваме, нели? Кратки мини здолништа во пастелни бои и светки, фармерки со низок струк, кроп топови и choker-и…Како да ги гледаш Cher и Tai од Clueless до тебе :)

Да не заборавиме дека оваа декада го опфаќа и стартот на новиот милениум, па изобилуваа и обиди за вселенски аутфити, „брзи“ наочари и откачени фризури.

Ќе ги најдеш старите топуци од подрум или ќе ги прегледаш Sex & the city за инспирација? Одвај чекаме да видиме што ќе одбереш за нашиот осми роденден :)

If by any chance you spent your high school days like us in the 2000s, then this decade is probably know to you as “what was I thinking?!” :) We won’t get into many Phard talks, but if we tell you that movies such as Mean Girls, Legally Blonde, The Princess Diaries, The Devil Wears Prada became legendary at this point, you get the idea, right? Mini skirts in pastel colors, low cut jeans, crop tops and chokers…Just like seeing Cher and Tai from Clueless right next to you :)

Let’s not forget that this decade marks the start of the new millennium, so we saw a bunch of space-like outfits, “fast” sunglasses and crazy haircuts.

So, what’s it gonna be? Discover the long lost platform shoes or re-watch Sex & The City for outfit inspiration? Either way, we can’t wait to see what you choose for our eighth birthday party. :)

Facebook CommentYou may also like