Комбинации за работа од дома | Work from home outfits

Што беше тоа дотерување и зошто пола плакар стои нечепнат со месеци?

Ок, на сите ни е јасно во каква ситуација сме и дека тоа нема да се смени во скоро време, но, тоа не значи дека не можеме да се забавуваме и по дома. :) Инспирирани од твитот на danijanev, направивме наши предлози за комбинации кои можете да ги носите доколку работите од дома.

Едно нешто многу не’ радува, а тоа е дека сега навистина сите можеме да бидеме скроз casual :) Нема дрес кодови, нема потреба од долги ракави на високи температури, можеме да се препуштиме на удобност и работата да ни биде на прво место.

Изборот на најудобната комбинација ја оставаме на вас, од нас само еден совет, кооолку да ви е удобно да седите дома во пижами по цел ден, пробајте во текот на работното време да се пресоблечете (и не само заради можните чудни погледи на zoom call :)). Промената на гардеробата ќе ви помогне да се ставите во работно расположение и полесно да ги совладате задачките пред вас. Со лесно работа! :)

What was dressing up again and why is half of our wardrobe just sitting there untouched for months?

Ok, we all know the situation and that it won’t drastically change anytime soon, but, that doesn’t mean we can’t have fun at home. :) Inspired by danijanev‘s tweet, we made a short list of our suggestions what to wear during these work from home times.

One thing that makes us really happy is that now finally everyone can be completely casual :) No dress codes, no long sleeves in high temperatures, we can rely on feeling comfortable and actually put work in the main focus.

We leave the choice of the most comfortable combination for you, we’d only like to share one advice. We know it’s reaaaally comfortable to stay in your pajamas the whole day, but make an effort to make a change of clothes (and not only because of the possible strange looks on your next zoom call :)) A change of clothes will help you get in a work mood and overcome your tasks easier than with the sleepy “I’m just gonna take another short nap” mindset. Good luck! :)

Facebook CommentYou may also like