Омилено од 2013 | 2013 Favorite

Првото карирано фустанче го добив на 4 години. Во основно под секој waikiki блузон мораше да штрчи карирана крагна. Во средно немаше карирано (those were some (p)hard times), ама затоа пред 2 години, се врати во мода! На мојата радост и немаше крај!

Истото се случи и зимава кога чекајќи ја братучетка ми да ги испроба сите 10 маички кои ги зема со себе, случајно го здогледав моето омилено парче од 2013та. Карирана кошула, па уште темно зелена. Мх!

Мојата заљубеност во оваа кошула можеше многу убаво да се препознае и на блог, ја носев на Fashion Week, ја носев во парк и веројатно на уште неколку лежерни собиранки кои останале недокументирани. И знаете што? Едвај чекам да дојде лето па да ja носам со тексас шорцеви и старки :)

И.

image

I got my first plaid dress when I was four. In elementary school, there always had to be a plaid collar under every Waikiki shirt I wore. In high school there was no plaid (those were some (p)hard times), but then, just two years ago plaid became fashionable again! I couldn’t be happier!

I had the same feeling when waiting for my cousin to try out all the stuff she chose, I accidentally saw my now favorite piece for 2013. Dark green plaid shirt. Yum!

My love for this shirt could be seen throughout the blog, I wore it on Fashion Week, I also wore it in the park, and probably on many more casual occasions which weren’t documented. And you know what? I can’t wait for the summer to wear it with denim shorts and my all stars :)

I.

Facebook CommentYou may also like