Омилено од јануари | January favorites

Музика

Го знаете она чувство кога една песна ве враќа месеци наназад, ви става песок под нозете, сонце во косата и мирис на море насекаде? Епа тоа ми се случи со песнава:

Прв пат ја слушнав во најголемите студови, ретко слушам ваква музика и искрено не се ни сеќавам како налетав на неа, текстот ни најмалку не е летен и забавен, ама песничево некако успеа да ме однесе на плажа некаде баш на зајдисонце.

Блог

Многу ретко наоѓам блог на кој скоро секој пост можам да кажам дека ми се допаѓа, без разлика дали е Tumblog или нешто „посодржајно“. Caroline’s Tea Party e spot on. Повремената Кардашиан слика скроз се простува кога ќе се погледнат сите останати одлични фотки со лежерни комбинации.

Облека

Моето blankie шалче. Ме топли затоа што е најмекиот и најдолгиот шал што го имам, нешто како ќебенце околу врат :) но многу повеќе ме топли затоа што е поклон од Калина и Сандра за роденден :) Уште не сум успеала да најдам доволно добра комбинација за да му парира во цел пост, па затоа само мало preview :)

image

Music

You know that feeling when a song takes you back in time, on a clear beach, sand between your fingers, sun in your hair, and smell of sea everywhere? Well, that’s exactly what happened when I first heard this song: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=obgU-jZ3L-U

I first hear this song during the lowest temperatures in Skopje, I rarely listen to this type of music and honestly I can’t remember how I found it, the text is not “summery” at all, but it somehow managed to take me to the beach right around sunset :)

Blog

I rarely find blogs for which I can say that are totally right according to my taste, regardless if it’s a Tumblog or something with a bit of more content.  Caroline’s Tea Party is spot on. You’ll quickly forget about the occasional Kardashian photo once you see all the casual combinations.

Clothes

My blankie scarf. It keeps me warm because it is the softest and longest scarf I’ve ever had, something like a mini blanket :) but it keeps me even warmer because it is a birthday present from Sandra and Kalina :) I still haven’t found the right combination to match it for a full post, so here is just a sneak peek :)

Iva Dujak

Facebook CommentYou may also like