06.04.2013 FWSK: Стефанија Насеска I Stefanija Naseska

Петтиот ден на Fashion Weekend ја отвори Стефанија Насеска во соработка со AVON. Новата колекција на Стефанија го задржа нејзиниот препознатлив игрив стил, правејќи комбинации на различни принтови со остри геометриски форми, комбинирајќи го лежерното со свечено, креирајќи младешки и навистина женствени модели, дел од нив посакавме веднаш да ги облечеме :) Посебно внимание мораме да посветиме на преслатките мали манекенки кои и дадоа посебно освежување на ревијата.

Риги, карирано, пердуви, што ви остави најголем впечаток?

English translation at the end of the post.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Stefanija Naseska supported by AVON opened the fifth day of Skopje Fashion Weekend. The new collection kept the recognizable playful style, combining prints and sharp geometrical forms, combining casual with fancy, creating youthful and feminine models, part of which we wanted to take right away :) We have to pay special attention to the beautiful young models who gave the show a special touch.

Stripes, plaid, feathers, what gave you the best impression?

Facebook CommentYou may also like