Деветто издание на Fashion Weekend Skopje | Ninth edition of FWSK

Од 1 до 6 април ќе се одржи деветтото издание на Моден викенд Скопје. Носечка тема за оваа сезона ќе биде „Следна природа“ комбинација од нови културни навики и нова технологија, претставени преку 3D цветовите обоени во магента.

Оваа година ќе бидат претставени дваесет македонски модни имиња, комбинирано на повеќе локации преку стандардни ревии или модни перформанси.

Како новитет оваа година ќе биде претставен show room во Concept 37, каде по секоја ревија моделите ќе бидат достапни за купување.

Останува да се подготвиме добро и да набиеме кондиција за шест дена исполнети со мода! Одвај чекаме! :)

Фотографии: Aни и Дими

tumblr_inline_n22y6yrNEX1r8ynb7.jpg

The ninth edition of Fashion Weekend Skopje will take place on different locations in Skopje from 1st until the 6th April. This season’s topic is “Next Fashion”, a combination of new cultural habits and new technology, present by the magenta colored, 3D flowers.

This year we will have the pleasure to see twenty Macedonian designers in a combination of standard runway shows and fashion performances.

One new element of FWSK are the show rooms which will take place at Concept 37 every day after the shows. At the show rooms the audience will have the opportunity to purchase the models from the collection.

The only thing left is to prepare for six days filled with fashion! We can’t wait! :)

Photos: Ani & Dimi

image

image

Facebook CommentYou may also like