Критична маса #15 | Critical Mass #15

Вчера се одржа 15-та критична маса во Скопје на која повторно, по роденденската, ризикувавме со апарат да возиме точак :D

Овој пат во име на возењето примерно и по прописи, возевме низ Буњаковец, Капиштец, Козле, Тафталиџе 2 и назад до Центар пред Универзалната Сала каде ги кренавме точаците да го одбележиме крајот. Таму нè пречекаа и дечките од Вело Кафе кои се интересна новина во градот, а нивното подвижно кафе најчесто ќе го најдете околу улица Македонија :)

Повеќе фотки може да видите во албумот на нашата фејсбук страна.

English translation at the end of the post.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Yesterday we attended the 15th Critical Mass in Skopje, where once again, after the 1st birthday, we took the risk to ride with a camera :D

This time, we rode through Bunjakovec, Kapishtec, Kozle, Taftalidze 2 and back to the Center where we lifted our bikes in order to “announce” the end of this Critical Mass. We were greeted by the guys from “Velo Cafe”, an interesting new concept, which can be found on Makedonija street :)

You can see more photos in the album on our Facebook page.

Facebook CommentYou may also like