Бордо шари | Burgundy patterns

Кога денот почнува со дожд, продолжува со сонце и завршува со дожд, некако тука не сме навикнати лесно да се прилагодуваме и по цел ден како и да ја свртиме темата, муабетот завршува на жалење за времето :) Одлуката падна на малку потемни нијанси со две сосема различни шари, но на слоеви кои лесно се прилагодуваат, така што од есенска комбинација лесно се преминува на тексас кошула („со сѐ иде“) со засукани ракави и марама врзана на ташна.

Марамата ми е драг спомен од пред скоро 5 години од (индиска продавница во) Прага, а текстилната јакна/сако од неодамнешното патување во Минхен. Од мене имате совет да си купувате по нешто за носење секое одење некаде подалеку за убавите спомени да си ги носите со вас и во Скопје.

Часовник: Just Cavalli – R7253598501 SPIRE

Нарачај го тука: http://mytime.mk/mk/products/just-cavalli-time/R7253593503-EMBRACE

English translation at the end of the post.

image

image

image

image

image

image

When the day starts with rain, continues with sun, and ends in rain again, over here we don’t adjust very easily, and whatever happens, every conversation ends up in talks about the weather :)

I decided to wear darker shades with two completely different patterns, using layers that are easy to adjust, so from an autumn outfit you could go to a spring denim shirt with wrapped sleeves, and a scarf tied to the bag as an accessory.

The scarf is a dear memento from almost 5 years ago from a Hindu shop in Prague, and I got the jacket on my recent trip to Munich. My advice is to buy something for yourself wherever you go abroad so you can wear your dear memories when you’re back to your town.

Watch: Just Cavalli – R7253598501 SPIRE

Order it here: http://mytime.mk/mk/products/just-cavalli-time/R7253593503-EMBRACE

Facebook CommentYou may also like