Носталгија | Nostalgia

Ви текнува на постот за сукња-панталоните? Кога го составував се присетив дека имам едни што стојат во плакар уште од пред да тргнам во средно, кога побарав од баба ми да ми сошие скејтерки без џебови, а добив сукња-панталони кои не ми беа доволно машкоданести за тогашниот вкус и ги спакував за некои други времиња.

Замислете ми ја фацата кога ме собра во нив, после скоро 15 години, па дури и ми се малку пошироки отколку што треба ^_^ Легнаа како кец на десетка во една лежерна и едноставна комбинација во земјени тонови, која морав да ја разбијам со наочари за сонце со рамки во боја. Часовникот ми се вклопи совршено со темата на враќање назад во времето…

Унисекс часовник: NOSTALGIA – од новата колекција на Jacques Lemans од My:time

English translation at the end of the post.

image

image

image

image

image

Remember the post about the cullotes? When I put it together I remembered I have ones staying in my closet from even before starting high-school, when I asked my grandma to make me “skater” pants without pockets, and I got these in return that weren’t boyish enough for my taste back then so I set them aside for better times.

Can you imagine my face when I fit in them after almost 15 years later, and they’re even a bit wide then they should? ^_^ They were the ace in my sleeve for a casual and simple outfit in earthy tones that I had to break apart with my sun glasses with colored frames. The watch fit in perfectly into the theme of going back in time…

Unisex watch: NOSTALGIA – from the new collection of Jacques Lemans by My:time

Facebook CommentYou may also like