Школски со шмек | School style with a twist

Ги фативме последните летни денови за сликање, точно пред почетокот на училишната година… а токму тие денови и јас официјално се збогував со академската кариера и наместо “Back to school” си реков “No more school” :)

На таа тема, покрај шорцеви и маичка, најлесно во лето е да нафрлиш некое летно фустанче, овој пат со кружно јакче во школски стил, на кое доволно украсување му е само еден рачен часовник со необичен дизајн во розово-злато.

Сега ни останува да си гледаме летни слики и да си мислиме на летото што едвај го имавме годинава…

Часовник:  HUGE на Just Cavalli од My:time

English translation at the end of the post.

image

image

image

image

image

We caught the last days of summer to take some photos, exactly before the start of the new school year… and those were the exact days when I actually said goodbye with my academic career and instead of “Back to school” I said to myself “No more school”, yeah! :)

In that subject, besides shorts and t-shirts, the easiest way to dress up is to put on a summer dress, this time with a round collar in a school style, that doesn’t need anything else except a watch with an interesting design in gold-rose.

Now, we could only watch the summery photos and think of the summer we barely had this year…

Watch:  HUGE by Just Cavalli from My:time

Facebook CommentYou may also like