Скречови на винил а не пластика

Има три причини зошто го пишувам овој пост. Првата, Skopje Vinyl Convention – Centrala. Тоа „Centrala“ на крајот на името веднаш нè асоцира на Centrala.mk, еден од нашите омилени сајтови, место за баш вистински модерни луѓе, дечко на SkopjeCasual.mk :) и за мене, синоним за нешто квалитетно.
Втората, како новопечен сопственик на грамофон (фала Brand Union <3), имам за тема супер настан на кој ептен се радувам.
Третата причина за постов, човекот позади сето тоа, ако досега веќе не ви е познат како нашиот омилен DJ (ц,ц,ц кај сте биле на 3ти март изминатите 5 години по ред? :), тогаш сигурно ви е познат како еден од ретките луѓе кои со сè што прават се трудат да ни го направат Скопје поубаво :) DJ Гоце, главен и одговорен уредник на убавиот ноќен живот во нашиот град.

Ја продолжуваме серијата #casualtalks со главен повод Skopje Vinyl Convention + прилика да го замараме Гоце за плочи :)

Повеќе | More >