Семинар – современи модни трендови, продажба и промоција | Seminar – contemporary fashion trends, sales and promotion

Саботното утро по работилницата со Ребека Рој го поминавме во Станица 26 каде со наши и странски експерти разговаравме на тема мода :)

На сцената се појавија Ана Несторовска и Катарина Трајановска од stylist.mk, како и гостите кои со помош на British Council пристигнаа во Македонија – Роберт Кавел Кларк, Кендал Робинс како и Ребека Рој.

На семинарот се зборуваше за мода од сите аспекти – развој на модните медиуми во Македонија, самопромоција преку социјалните мрежи, се запознавме со одличниот сајт Not Just A Label, како и активностите на British Council со кои имаат за цел да го поттикнат развојот на модата насекаде во светот.

Навистина уживавме во говорите на предавачите, се надеваме дека и вие ќе уживате во фотките :)

English translation at the end of the post.

 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

We spent yeterday morning talking about fashion :) We started off with our regular workshop with Rebekah Roy, and then went to Stanica 26 for the one day seminar where we had the chance to hear the perspectives of international and our own local experts.

Ana Nestorovska and Katarina Trajanovska from stylist.mk broke the ice :), followed by the guests who arrived in Macedonia with the support of British Council – Robert Cavell Clarke, Kendall Robbins and Rebekah Roy.

We heard a lot about fashion, from all aspects – from the development of fashion media in Macedonia, to tips and tricks how to promote yourself online, we got to know more about the awesome site Not Just A Label, as well as learn about British Council’s activities for promoting and developing fashion designers all around the world.

We really enjoyed the speeches, we hope you’ll enjoy our photos too :)

Facebook CommentYou may also like