Божиќна приказна на „Ал Апарел“ | Christmas story by "Al Aparel"

Дојде време и за првиот пост оваа година посветен на македонска мода :) Ја започнуваме 2015та со новата колекција на „Ал Апарел“ на Наташа Карчева насловена „Божиќна приказна“.

Во колекцијата можете да погледнете 22 креации (подолу го имате изборот на нашите омилени :) во кои преубаво се испреплетени традиционални шари во комбинации на сива, црна, црвена и нежно розова.

Навистина ни е мило што „Ал Апарел“ бренд кој досега беше познат по изработка на венчални фустани направи една полежерна колекција во која сите можеме да уживаме :) Погледнете ги фотките подолу :)

Фотографии: Марина Трајковска

Шминка: Зорица Николова

Модел: Ивана Гелева, Подиум

image

image

image

image

image

image

image

It’s time for the first post dedicated to Macedonian fashion :) We begin 2015 with the new collection by “Al Aparel” by Natasha Karcheva named “Christmas Story”.

The collection consists of 22 pieces (you can see our favorites on the photos :) which beautifully incorporate the traditional Macedonian patterns in combinations of grey, black, red and pink.

We’re really glad to see that a brand such as “Al Aparel” known for wedding gowns has decided to create a more casual line in which we can all enjoy :) Take a look at the photos above and choose your favorites :)

Photography: Marina Trajkovska

MUI: Zorica Nikolova

Model: Ivana Geleva

Facebook CommentYou may also like