Слики од пријателите: Холандска модна недела! | Photos by friends: #MBFWA

Ако ви текнува колку се израдувавме на фотографиите што ни ги испрати Сузе од Њујоршката модна недела, можете да замислите колку се израдувавме на уште една тура одлични фотки, овој пат од Холандската модна недела – Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam која се одржа од 3-ти до 13-ти јули.

Светле ја имала можноста да присуствува на три ревии и еве ги нејзините видувања:

If you remember how happy we were with the photos we got from Suze from the New York Fashion Week, you can imagine how happy we were of another round of great photos, this time from the FashionWeek Netherlands – Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam which took place from the 3rd to the 13th of July.

Svetle had the opportunity to attend three shows and here are her insights:

DORHOUT MEES

За време на ‘DORHOUT MEES & EYE’, Esther Dorhout Mees ја презентираша нејзината филмска работа надополнета со нејзината колекција од холандската висока мода во филмот во неверојатната зграда „EYE“.
По ревијата, беше прикажана кратка најава за нејзиниот документарен филм „Диор и јас“, напревен во чест  на иконската модна куќа, прикажувајќи им на посетителите што се случува зад сцената на овој познат бренд.

During ‘DORHOUT MEES & EYE’ Esther Dorhout Mees presented her filmic work in addition to her collection in the extraordinary EYE building.
The filmic work by DORHOUT MEES combined Dutch couture with film. After the show a preview of the documentary ‘Dior and I’ was shown, a tribute to the iconic fashion house, showing the visitors what happens behind the scenes of the famous brand.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Mirte van Wijngaarden

Индустриската локација Roest беше домаќин на ‘Avondmarkt: Streetflavour’ каде брендот Zalando е покровител на десетдневниот настан „Downtown“ како дел од модната недела. Овој настан го покажува најдоброто од улиците во форма на улична мода, улична храна и улична уметност. Една од најинтересните работи на вечерта беше неверојатниот моден перформанс на дизајнерот Mirte van Wijngaarden.

Roest played host to ‘Avondmarkt: Streetflavour’ during Zalando presents 10 Days Downtown. This event showcased the best of the street in the form of street wear, street food and street art. One of the many highlights of the night was the amazing live fashion performance by designer Mirte van Wijngaarden.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Caribbean Fashion Spotshow

Карипската модна ревија им овозможи на дизајнерите Atelier Dore, Beatrix Rodriquez, Charu Lochan Das, Gigliola Designs, Heather Jones International и Ms. Ray да ја споделат нивната визија за модата.

Where fashion designers Atelier Dore, Beatrix Rodriquez, Charu Lochan Das, Gigliola Designs, Heather Jones International and Ms. Ray shared their vision on fashion.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Фала најмногу Светле! :)

Thank you so much Svetle! :)

image

Facebook CommentYou may also like